Az ülés művészete

Ajahn Kalyano-nak az Amaravati Kolostor kiadásában megjelent alábbi kis írása az ülésről szól. Ajahn Kalyano 1961-ben született Angliában, és 17 éves kora óta gyakorló buddhista. Világi hívőként gyakorlása részeként több mint 20 évet dolgozott kórházakban, ahol klinikai pszichológusként, gyógytornászként és T’ai Chi tanárként fő területei a neurológiai rehabilitáció és a tanulási fogyatékosságok voltak. Mindig különös érdeklődéssel fordult a test és az elme kapcsolatának megismerése felé. Ajahn Kalyano-t 1995-ben a Chithurst Kolostorban avatták szerzetessé.

 


 

ArtOfSitting_CímAz ülőmeditációt évek óta a gyógytornász szemével is nézem, és sok embernek segítettem már, hogy megoldjuk az üléssel kapcsolatos problémáikat. Érdemes tudnunk, hogy a hátradőlés és támaszkodás nélküli ülésnek sokkal több fizikai előnye van mint hátránya, és hogy ennek a képességnek az elsajátítása segíti a testtudatosság kifejlesztését, ami sokak számára a legfontosabb eszköz a vándorló elme megállításához.

Az üléssel kapcsolatos minden probléma amivel találkoztam, megelőzhető egyszerű gyakorlatokkal és néhány dologra való odafigyeléssel. Folytatás

Teliholdas hétvége

A következő teliholdas hétvégére Bajnán április 5-én és 6-án, vasárnap és hétfőn kerül sor. A programban ülő és sétáló meditáció, dharma-beszéd, közös beszélgetések.
Mindenkit várunk szeretettel!

uposatha

Új külső

Weboldalunk új ruhát kapott.

Az új külsőt új tartalommal is szándékszunk megtölteni. Az elképzeléseink szerint weboldalunkra fel fognak kerülni az elvonulások és más események részletei, minden aktuális történés, és lesznek a lapon olvasni való szútrák és más inspiráló szövegek is.