Elvonulások Ácsán Dhammanandóval

Ácsán Dhammanandó, a théraváda, az öregek tanítása szerint működő angliai Amarávati kolostor igen tapasztalt szerzetese az idei vassza, a hagyományos esős évszak idejét Bajnán tölti. Ácsán Dhammanandó ezen idő alatt két rövidebb és két hosszabb elvonulást tart Bajnán. Az elvonulások rendje hagyományos mintát követ, vagyis a megfelelő útmutatásokat követően többnyire ülő és sétáló meditáció váltogatja egymást, esténként gyakran tanítóbeszédek hangzanak el, alkalom nyílik kérdések feltételére, és van lehetőség személyes beszélgetésre is a mesterrel.

Az elvonulások időpontjai:

Soron következő elvonulás 

  • 2016. október 3-9. (hétfő-vasárnap)

Korábbi időpontok voltak:

  • 2016. szeptember 17-18. (szombat-vasárnap) 
  • 2016. szeptember 5-11. (hétfő-vasárnap)

Az elvonulásokra való jelentkezés menete az Ismertető az elvonulásokról oldalon olvasható.  Hasznos lehet elolvasni a gyakran ismételt kérdések oldalát is. Helyek korlátozott számban még elérhetőek.

A kétnapos elvonulások díja 4.000 Ft, a hétnapos elvonulásoké 14.000 Ft, és a részvétel díja magában foglalja a napi két étkezést is.

Az elvonulásokat A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hallgatóinak tanrendi óraként elfogadja.

 

Bhikkhu Hiriko látogatása

Bhikkhu Hiriko

Örömmel tudatjuk, hogy Magyarországra látogat és augusztus 16-20. között a bajnai elvonulási központban tartózkodik Hirikó bhikkhu, Ácsán Cshá thai théraváda avatási vonalának szlovén szerzetese.

Hirikó szerzetes közvetlenül főiskolai tanulmányai befejezése után lett anágárika az olaszországi Santacittarama kolostorban Ácsán Csittapáló vezetése alatt, majd később két évig a skóciai Harnham-ben élt számanéraként, Ácsán Munindó irányításával. 2007-ben Ácsán Szumédhó avatta szerzetessé, és avatása után a thai vonal több kolostorában is megfordult. Korábban részt vett Nyánavíra théra két könyvének szerkesztésében, majd a Szutta nipáta egyik legősibbnek tartott szövegét, az Atthakavaggát fordította szlovén nyelvre.

Bhikkhu Hiriko jelenleg a szlovéniai Szamanadípa kolostor létrehozásának első lépéseinél bábáskodik.

 

Felhasználás és megosztás feltételei:
Ez a mű a Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.Creative Commons Licenc