Insight Dialogue: Párbeszéd tisztánlátás révén

Kétnapos intenzív kurzus

Az Insight Dialogue – Párbeszéd tisztánlátás révén módszere lehetőséget nyújt saját magunk és mások mélyebb megértésére. A vipasszaná meditáció gyakorlataira, az éber tudatosság (mindfulness) gyakorlatára alapozott párbeszédközpontú módszert Gregory Kramer fejlesztette ki. Ő volt az, aki felismerte, hogy jelen korunkban, amikor soha nem látott mennyiségű információ zúdul az emberekre, az emberek tudatára, szükségünk van arra a tudásra, amellyel átlátunk a különböző, egymást zavaró és a valóságot is eltakaró információkon. Csak egy ilyen módszer elsajátításával és gyakorlásával válunk képessé arra, hogy valóban megértsük a körülöttünk zajló világot, a velünk és embertársainkkal, barátainkkal, családunkkal történő eseményeket. Ennek a módszernek a segítségével lehetőségünk nyílik arra, hogy kifejlesszük a valódi figyelmet, ami hozzásegít minket és a körülöttünk élőket a valódi párbeszéd lefolytatására és ezáltal az igazi megértésre.

„Kapcsolataink legnagyobb örömeink és paradox módon a legnagyobb szenvedéseink forrása lehet. Így különösen gazdag talajt biztosítanak a spirituális gyakorlásra. Az „insight dialogue”   (párbeszéd tisztánlátás révén) a mindfulness gyakorlatát közvetlenül a kapcsolat feszültségében alkalmazza. Ahogy megnyugszunk és elengedjük a megszokott kapcsolati mintákat, a megértés és a kommunikáció természetes módon fejlődik. Ahogy a gyakorlásunk megérik, a kapcsolatban lévő feszültség együttérző megfigyelése által megnyílik a valódi szabadság felé vezető út.” – Gregory Kramer

„Az insight dialogue gyakorlatai mélyítik a társas interakciókra való tudatosságunkat, annak minden árnyoldalával, fájdalmaival és ígéreteivel együtt. Az autentikus szabadság elérését és a legmélyebb kapcsolat alázatos megvalósítását szolgálják.” – Jon Kabbat Zinn

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Bevezetés az „Insight Dialogue” módszerbe (azaz „Párbeszéd tisztánlátás révén: az együttes meditáció ereje és kihívása) 2 napos intenzív kurzusunkra!

 

Bevezetés az „Insight Dialogue” módszerbe

Párbeszéd tisztánlátás révén: az együttes meditáció ereje és kihívása

Szukhacsittó Bhikkhu, buddhista szerzetes vezetésével

Dátum: november 4-5. 9-18 óra

Helyszín: A Tan Kapuja Buddhista Főiskola, 1098 Budapest, Börzsöny u. 11.

 

Jelentkezés:

Kérjük a jelentkezőket, hogy részvételi szándékukat szíveskedjenek mielőbb jelezni Póczos Helgának az info@tkbe.hu címen, vagy a 70-382-4509 telefonszámon. E-mailben kérjük a név mellett feltüntetni az „Insight Dialogue” jelzést, és a használni kívánt E-mail címet, amelyen a lehető legrövidebb időn belül visszaigazoljuk a jelentkezést. A visszaigazolás után kérjük, a hozzájárulást szíveskedjenek a föltüntetett bankszámlaszámon átutalni.

Bankszámla szám: Dhammapada Alapítvány
OTP Bank Nyrt. 11707024-20453400-00000000

Sajnálatos elírás következtében a Dhammapada Alapítvány bankszámla száma korábban helytelenül lett feltüntetve a hirdetéseken, a helyes szám:

OTP Bank Nyrt. 11707024-20453400-00000000

Kérjük az átutalásokat erre a számra szíveskedjenek teljesíteni. Mindazoktól elnézést kérünk, akiknek tévedésünk kellemetlenséget vagy többletmunkát okozott.

 A kétnapos kurzushoz való hozzájárulás: 12.000 Ft

Kérésre vegán ebédet tudunk biztosítani: 1.800 Ft/2 nap

 

 

 

 

Szukhacsittó Bhikkhu

Szukhacsittó bhikkhu 1963-ban született Németországban. Először 1986-ban került kapcsolatba a buddhizmussal Thaiföldön, amikor Wat Suan Mokkh-ban egy meditációs elvonuláson vett részt. 1989-ben avatták novíciussá, 1990-ben szerzetessé. 1993-ban jött vissza Európába, és azóta különböző kolostorokban élt, Svájcban, a Dhammapála kolostorban töltött el hat, majd Angliában, az Amarávatí kolostorban négy évet. 2010-ben kezdte el az Insight Dialogue tanári programját, az alapító, Gregory Kramer vezetésével. A módszert rendkívül alkalmasnak tartja arra, hogy összeköttetést teremtsen a hagyományos csöndes meditáció és a mindennapi élet emberi kapcsolatrendszerei között, és így eszközként szolgáljon a megszabaduláshoz.