A közeljövőben tervezett események

A Tan Szigete Közösség következő kétnapos hétvégi elvonulására június 10-11-én Mánfán kerül sor. Ekkorra sikerült időpontot kapnunk a kétnapos ottlétre, ezért a holdnapot egy héttel elcsúsztattuk. Ez egyben a helyszínnel ismerkedés és bemelegítés lehet azoknak, akikre számíthatunk a mester ittlétével kapcsolatos feladatok megoldásakor.

Hosszabb távon tervezett események

Az augusztusi teliholdas elvonulás helye és időpontja Dhammanandó mester ideérkezésének körülményei szerint alakul majd, ami egyelőre még igen sok tényező függvénye. Legutóbbi értesüléseink szerint Dhammanandó nemrég Írországban tartott kéthetes elvonulást, melynek során sajnos megkapta a Covid fertőzést, de jelenleg már Amarávatíban lábadozik.

Az oldalt az események alakulásának megfelelően folyamatosan frissítjük! Nemsokára ide kerül majd Dhammanandó mester három hónapos tartózkodásának napokra lebontott időrendje, ami folyamatosan frissül, a beérkező híreknek megfelelően. Kérem, hogy mielőtt bármire vállalkoztok, szíveskedjetek előtte elolvasni a honlap felső menüjében „A Tan Szigete Közösség” utolsó pontjában feltüntetett „GYIK – Gyakran ismételt kérdések” oldal válaszait, ami a szerzetesi szabályokat kevésbé ismerőknek is tájékoztatást ad arról, hogyan tartsunk udvarias és tisztelettudó segítő kapcsolatot egy szerzetessel, hogyan tehetünk részére a hagyománynak megfelelő felajánlásokat.

Dhammanandó időrendjének kialakítása lehetővé teszi, hogy aki szívesen venne részt a támogatásában szervező munkával, ételkészítéssel, ételfelajánlással, nyersanyag beszerzéssel, anyagi támogatással, szállítással, programszervezéssel, tolmácsolással, az a megfelelő napon, a táblázat megfelelő helyén bejelentkezve megtehesse azt. Minden segítséget nagy köszönettel és hálával fogadunk, úgy a Mester, mint a Közösség nevében. Kérjük, hogy aki bejelentkezik, pontosan közölje érkezése és távozása idejét, és azt, hogy pontosan miben áll majd a részéről felajánlott segítség, ott tölt-e egy vagy több éjszakát, és érkezik-e vele segítő. (Például: érkezés X napon reggel hat órakor, reggeli-, ebéd- és ötórai tea felajánlás, másnap ugyanez, plusz megfelelő időben személyes beszélgetés kérése, majd harmadnap, az ebédfelajánlás és búcsúvétel után távozás.) Ha nem gépkocsival érkezik, kérjük, hogy érkezése előtt ésszerű idővel vegye föl a kapcsolatot a Központ vezetőjével, Jakab Gáborral, és jelezze ezt.