Hírek, események

Teliholdas meditációs hétvége, augusztus 13-14.
Kedves Barátunk!
Augusztus 13-14-én egy rövid kétnapos elvonulást hirdetünk Bajnára, szombat délelőttől vasárnap délutánig, a szokásos módon, önellátással, illetve a lehozott élelem közös felhasználásával a kockaházban.
A téma a légzésmeditáció, végre egy olyan helyen, ahol lehet és érdemes mélyeket lélegezni. Mint tudjátok, matracok, némi takaró és hálózsák van lent (azért akinek van, az hozzon magával saját hálózsákot), jó cipő, némi meleg ruha és élelem szükségeltetik.
A Bajnai Elvonulási Központhoz egyénileg is el lehet utazni, de aki szeretne közösen utazni másokkal, azoknak tájékoztatásul: indulás a Széll Kálmán téri buszmegállóból szombat 9 órakor (jegyet vegyétek meg előre!), vissza pedig vasárnap 15.30-kor indulunk Bajna központjából, a hajdani étteremtől.
Abban az esetben tartjuk meg az elvonulást, ha legalább öten jelzitek, a közösség címére írt levélben: dhammapada.alapitvany@gmail.com, hogy eljöttök.
A jelentkezők erről természetesen tájékoztatást kapnak.
Várunk mindenkit szeretettel!

Közös meditációs gyakorlás kedd esténként (személyesen és online)

Kedves Barátunk!
Szeretettel várunk téged személyes jelenlétű meditációnkra A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán.
A meditációkat vezeti: Farkas Pál (A Tan Kapuja Buddhista Főiskola professzora, egykori rektora), valamint A Tan Szigete – Dhammadípa Közösség dhammatanítói.
A gyakorláshoz lehetőség lesz online formában is csatlakozni.
Az eseményhez keddenként 17:50 és 18:05 között lehet csatlakozni, utána már senkit nem engedünk be a virtuális gyakorlótérbe, hogy ne zavarjunk másokat.
MEET alkalmazáson belüli meeting code: zkj-drox-aht
MEGKÉRÜNK, HOGY AMIKOR BELÉPSZ AZ ONLINE MEDITÁCIÓS TEREMBE, LÉGY SZÍVES KAPCSOLD KI A MIKROFONODAT, hogy senkit ne zavarjunk meg a gyakorlásban. Köszönet érte!

A gyakorlás során előkerülő recitációk mindegyikét  a következő linken lehet elolvasni: A Tan Szigete Közösség énekeskönyve

Mindenkit szeretettel vár A Tan Szigete – Dhammadípa Közösség!


Ajahn Jayasāró meghívására Bécsbe látogattunk
Ajahn Jayasāró a Buddha FM szerkesztőségének küldött kedves meghívásának eleget téve, közösségünk néhány tagja is csatlakozott az ácsánnal eltöltött beszélgetésre a bécsi Thai Nagykövetség rezidenciájának kertjében. Az eseményről bővebben a BuddhaFM is beszámolt, melyet az alábbi linken lehet elolvasni:

Levél az angliai Amaravati kolostorból

Ácsán Dhammanandó, közösségünk támogatója – aki az idei évben (2020.) a koronavírus miatti korlátozások miatt úgy tűnik, hogy sajnos nem tudja nálunk tölteni az esős évszakot – levelet küldött nekünk, amelyből megtudhatjuk, hogy miként is élnek a karantén idején a szerzetesek az angliai Amaravati kolostorban.

Olvassátok szeretettel: Ácsán Dhammanandó levele közösségünknek.


Új fejezet került fel honlapunkra Ajahn Jayasāró könyvéből

Felkerült a honlapunkra a thai erdei hagyomány egyik kiemelkedő tanítójának, Ajahn Jayasārónak a 2013-ban megjelent Without and Within Questions and Answers on the Teachings of Theravada Buddhism című könyvének, második fejezete is magyar nyelven. Így már nem csak a Buddha, de a Dhamma című fejezet kérdéseit és válaszait is olvashatjuk erre a linkre kattintva.


A Tan Szigete – Dhammadípa Közösség A Tan Kapuja Buddhista Egyház tagközössége.

Kérjük, hogy adója 1%-ával támogassa törekvéseinket! Kérjük, hogy adója egyházi 1%-át A  Tan Kapuja Buddhista Egyház részére ajánlja fel! Technikai szám: 0255. Köszönjük!