Ácsán Dhammanando Bajnán

Ácsán Dhammanando 1951-ben született Londonban. A Keele egyetemen, Staffordshire-ben angol nyelvet és történelmet tanult. Miután végzett, két évet önkéntesként Thaiföldön töltött, ekkor érintette meg először a buddhizmus.

Thaiföldi élményei inspirálták korábban reménytelennek tűnő spirituális útkeresését, aminek hatására 1982-ben lépett kapcsolatba Ácsán Szumédhóval és a nyugati buddhista Szanghával, melynek nyomán 1984-ben világi gyakorló csoportot szervezett Northamptonban. 1985 és 1986 során húsz hónapot töltött anagárikaként a Csittavivéka és Amarávatí Kolostorokban, és bár egy időre középiskolai tanárként még visszatért a világi életbe, és az Essex University-n további tanulmányokat folytatott, 1991-ben Amarávatíban ismét anagárikává avatták, majd 1993-ban megkapta Ácsán Szumédhótól a teljes szerzetesi felavatást.

Hosszú ideig a Csittavivéka kolostorban élt Ácsán Szucsittó irányítása alatt, majd 1997 és 2004 között Svájcban, Olaszországban, Ausztráliában és Új-Zélandon látogatta a vonalhoz tartozó kolostorokat.

2007 óta Amarávatíban él, és 2009 óta tanít, nem csak Angliában – ahol börtönpasztorációt végez, és a kolostorba látogató iskolai csoportok tájékoztatását is ellátja –, hanem Franciaországban, Szlovéniában, Csehországban, Lengyelországban és Magyarországon is.