Kedves Barátunk!

Ha Alapítványunk és vallási Közösségünk működésében megtestesülő céljainkkal azonosulni tudsz, tisztelj meg bizalmadat tükröző támogatásoddal. Ha családtagjaid, ismerőseid körében is találsz támogatókat, kérlek, ismertesd meg velük Alapítványunk adószámát. Ezúton is köszönjük, ha érdemesnek tartasz minket megtisztelő támogatásodra!

A Dhammapada Alapítványt itthon az alábbi számlaszámon lehet támogatni:

11707024-20453400-00000000

A Dhammapada Alapítvány külföldről is támogatható az alábbi számlaszámon:

11763079-12596889

A Dhammapada Alapítvány adószáma: 18252350-1-43

Kiemelt hír, hogy az idén nyáron augusztus 1-től három hónapig Mánfai Elvonulás Központunkban tölti a buddhizmus hagyományos területein „esős évszaknak” (vassza) nevezett időszakban zajló visszavonulás idejét Dhammanandó ácsán, az angliai Amarávatí Kolostor szerzetese, akinek programját a későbbiekben az 5.0 Aktuális hírek és 5.1. Tervezett események címszó alatt tekinthetitek meg. Ez alatt az idő alatt elvonulásokat is tart majd, és mód nyílik személyes beszélgetésekre is vele, előre egyeztetett időpontban. Kérjük, hogy itteni tartózkodásának, utazásának, szállásának, ellátásának, programjainak költségeit lehetőségeitek szerint támogassátok a Dhammapada Alapítvány fönt látható számlaszámán, a támogatás Megjegyzés rovatában szíveskedjetek feltüntetni a „Dhammanandó” nevet.

A Dhammapada Alapítvány szívesen fogad előzetes megbeszélés után egyéb támogatást is, felajánlott anyagok, eszközök, bútorok, gépek formájában, és nagyra értékeli munka felajánlását egyes tevékenységei támogatásához vagy célfeladatai megvalósításához.

Az 1+1 %-os adófelajánlás formáiról és lehetőségeiről szóló híradásokkal a honlap átdolgozása miatt ebben az évben sajnos lekéstünk. Ezért is kérünk titeket arra, hogy amennyiben lehetőségeitek megengedik, idén elsősorban közvetlenül számlaszámunkra küldött támogatással és munkafelajánlással segítsetek minket.


Emlékeztetőül és utólagos tájékoztatásul mégis ideírjuk az idei évben alkalmazott felajánlási lehetőségeket, amelyek az utóbbi években döntően nem változtak.

Fontos, hogy a 2018. május 22-ei határidő jogvesztő volt. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően bárki rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Az 1+1 %-os adófelajánlás formájáról és lehetőségéről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ezen oldalán lehetett részletesen tájékozódni:

https://nav.gov.hu/ado/szja1_1

Az idén is mindenkinek lehetősége volt arra, hogy rendelkezzék az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb május 22-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megtehette.

Személyi jövedelemadót fizető magánszemélyként az idén is bárki dönthetett úgy, hogy adójának 1%-át felajánlja egy civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.

Az adó 1%-ának felajánlásához az Alapítvány adószámát kellett feltüntetni:

A Dhammapada Alapítvány adószáma: 18252350-1-43

Egyben szíves figyelmetekbe ajánlottuk támogató egyházunk technikai számát:

A Tan Kapuja Buddhista Egyház technikai száma: 0255

A NAV a honlapján közzétette azokat a civil szervezeteket (adószámmal, névvel és székhelycímmel), egyházakat (2023-ra vonatkozó technikai számmal) és a kiemelt előirányzatot, amelyeknek felajánlható volt az 1+1%.

Az szja 1% felajánlására jogosult civil szervezetek listája itt volt elérhető:

https://nav.gov.hu/ado/szja1_1/felajanlasra-jogosultak/regisztralt_civil

Az szja +1% felajánlására jogosult egyházak és a kiemelt előirányzat listája itt volt elérhető:

https://nav.gov.hu/ado/szja1_1/felajanlasra-jogosultak/egyszaz_tszam

Az 1+1 %-os felajánlásáról rendelkezés 2023-ban itt volt elérhető:

https://nav.gov.hu/ado/szja1_1/11-os-rendelkezes-2023-ban