A közeljövőben tervezett események

Mint azt korábban jeleztük, megkezdődött és a tervek szerint folyik a Bajnai Elvonulási Központ egyik épülete, a Hosszúház felújítása. Az átépítési munkák során eddig megtörtént a szükséges anyagok beszerzésének jelentős része, a tetőszerkezet megerősítése, az új födém beépítése és annak szigetelése, burkolása; a vízcsatornák átépítése; az elektromos hálózat korszerűsítése és fejlesztése; az első és hátsó homlokzaton új ajtók, ablakok beépítése. Befejeződött a belső falak glettelése és festése is. Jelenleg folyik a szobákban a padlózat vízszigetelése és a hajópadló lerakása. Rövidesen a konyha is megújul, a régi csempe már lekerült a falakról. Megtörtént a teljes villanyhálózat kiépítése is.

Hosszabb távon tervezett események

Az általunk használt Bajnai Elvonulási Központ átépítési munkálatai miatt ősszel és télen a Tan Szigete Közösség rendszeres találkozási alkalmai A Tan Kapuja Buddhista Főiskola felújított Csengettyű utcai épületének első emeleti Zen Szertartástermében minden kedden 18 órakor tartandó meditációkra szorítkoznak majd, amelyeket általában Farkas Pál vezet. A meditációk témáját minden héten a dhammadipaszangha@googlegroups.com oldalon tesszük közzé.

A későbbiekben igyekszünk itt megjeleníteni sok olyan eseményt is, amit A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola rendez, és érdeklődésetekre tarthat számot. Azért, hogy addig se maradjatok olvasnivaló nélkül, folytatjuk az „Ajánlott irodalom” cím alatt „A buddhizmus szentiratai” alcím feltöltését újabb megbízható szuttafordításokkal, illetve folytatjuk a „Javasolt olvasnivalók” alcím alatt olvasható Ácsán Dzsajaszáró könyv fordítását.