A közeljövőben tervezett események

Örömmel értesítem a Közösséget arról, hogy a hagyományos „esős évszak” idejének három hónapját meghívásunkra immár hatodik alkalommal nálunk tölti Dhammanandó ácsán, a Mánfai Elvonulási Központban. A dhammapada.hu honlapon folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket Dhammanandó hazai programjainak alakulásáról.

A mester szeptember 23-24-én (szombat, vasárnap) és október 7-8-án (szombat, vasárnap) kétnapos elvonulást tart Budapesten, A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán.

Az elvonulásra a következő címen lehet jelentkezni: hamso@tkbf.hu (Farkas Pál). Az elvonulás érdemi része mindkét napon reggel 8.30 órakor kezdődik. A napi program az öregek hagyománya szerint ülő-, álló- és sétálómeditáció váltakozásával zajlik. Szombaton reggel megtörténik a menedékvétel és felvesszük az öt fogadalmat. A reggeli étkezés az első meditáció előtt 7.30-tól 8.30-ig, az ebéd a 11.45-kor befejeződő délelőtti gyakorlás után, 12-13 óra között kerül sorra. A hagyománynak megfelelően az elvonulás ideje alatt könnyebb reggeli és déli étkezésre lesz lehetőség. 13-14 óra között csöndes pihenőt tartunk. Ásványvíz és tea az elvonulás során végig rendelkezésre áll. A 14 órakor kezdődő délutáni gyakorlás szombaton 18 órakor, vasárnap 17 órakor fejeződik be, a napi időrendet Dhammanandó a résztvevők gyakorlottsága alapján határozza meg.

Mindkét nap folyamán írásbeli kérdéseket, az esti tanítás során szóbeli kérdéseket lehet feltenni Dhammanandónak a gyakorlással kapcsolatban. Kérjük, szíveskedjetek kényelmes ruhában érkezni, a szükséges ülőpárnák a Főiskolán a rendelkezésre állnak. Legyetek szívesek jelezni, hogy ki szeretne szombaton, vagy ha távolabbról érkezik, már pénteken a Főiskolán aludni. Ehhez szíveskedjetek polifoamot és esetleg hálózsákot magatokkal hozni, takarók vannak. A Főiskolai hallgatók az igazolt elvonulást két kredites speckoll praxis tárgyként elszámolhatják. A kétnapos elvonulás díja 12.000 forint, melyet kérünk a Dhammadapa alapítvány számlaszámára (11707024-20453400-00000000) legkésőbb az elvonulás megkezdése előtt két nappal befizetni.

Az elvonulást speckollként felvevő hallgatóktól nem kérünk díjat, de szívesen várunk felajánlást költségeink térítésére, melynek összegére vonatkozóan javasoljuk a mindkét nap két étkezést is magában foglaló, igen mértéktartóan megállapított díj összegének figyelembevételét. A jelentkezés lehetősége a szeptember 23-24. közötti elvonulásra lezárult, az október 7-8. közötti elvonulásra október 1-én (vasárnap) éjfélkor zárjuk le.

A mester ittléte során lehetőségei szerint részt vesz mindazokon az eseményeken és rendezvényeken, melyeken A Tan Kapuja Buddhista Egyház és szervezetei részvételét igénylik. Az első találkozási alkalom augusztus 11-13. között a Mánfához közeli Sikondán megrendezendő Buddhafeszt volt, ahol igen két sikeres előadást tartott a szerzetesi életről, és azt követően válaszolt az érdeklődők kérdéseire.

Mánfai Elvonulási Központ és Alkotóház

7304 Mánfa
Fábián Béla utca 87-89.
Telefon: 06-70-657-3160
E-mail: meka@tkbf.hu

Hosszabb távon tervezett események

A mester részt vesz majd a Főiskola mánfai programjaiban szeptember 9-10-én. A részvétel formájáról és időpontjáról megfelelő időben ezen az oldalon tájékoztatást adunk.

Az oldalt az események alakulásának megfelelően folyamatosan frissítjük! Kérem, hogy mielőtt bármire vállalkoztok, szíveskedjetek előtte elolvasni a honlap felső menüjében „A Tan Szigete Közösség” utolsó pontjában feltüntetett „GYIK – Gyakran ismételt kérdések” oldal válaszait, ami a szerzetesi szabályokat kevésbé ismerőknek is tájékoztatást ad arról, hogyan tartsunk udvarias és tisztelettudó segítő kapcsolatot egy szerzetessel, hogyan tehetünk részére a hagyománynak megfelelő felajánlásokat.

Aki szívesen támogatná Dhammanandó mánfai tartózkodását ételfelajánlással, az alant mellékelt kék címszóra kattintva látja azokat a napokat, amikor külső felajánlást várunk a mester részére, illetve a második lapon azokat az ételeket, amelyek a már nem fiatal mesternek felajánlhatók. A harmadik lap utal az elvonulási központban betartandó néhány alapvető szabályra. Akinek nincs lehetősége közvetlenül Mánfára látogatni, de szívesen segítené Dhammanandó hazai tartózkodását, az pénzadomány formájában segíthet, a Dhammapada Alapítvány számlaszámán (11707024-20453400-00000000), a számla Megjegyzés rovatában feltüntetve a „Dhammanando” nevet.

Dhammanandó időrendjének kialakítása lehetővé teszi, hogy aki szívesen venne részt a támogatásában szervező munkával, ételfelajánlással, nyersanyag beszerzéssel, anyagi támogatással, szállítással, programszervezéssel, tolmácsolással, az a megfelelő napon, a táblázat megfelelő helyén bejelentkezve megtehesse azt. Minden segítséget nagy köszönettel és hálával fogadunk, úgy a Mester, mint a Közösség nevében. Kérjük, hogy aki bejelentkezik, pontosan közölje érkezése és távozása idejét, és azt, hogy pontosan miben áll majd a részéről felajánlott segítség, ott tölt-e egy vagy több éjszakát, és érkezik-e vele segítő. (Például: érkezés X napon reggel hat órakor, reggeli-, ebéd- és ötórai tea felajánlás, másnap ugyanez, plusz megfelelő időben személyes beszélgetés kérése, majd harmadnap, az ebédfelajánlás és búcsúvétel után távozás.) Ha nem gépkocsival érkezik, kérjük, hogy érkezése előtt ésszerű idővel vegye föl a kapcsolatot a Központ vezetőjével, Jakab Gáborral, és jelezze ezt.

Ácsán Dhammanandó rövid életrajza

Dhammanandó ácsán támogatása