A jövedelemadó 1%-ának fölajánlása

Az állampolgárok a tavalyi évben is felajánlhatták személyi jövedelemadójuk 1%-át valamely egyháznak, további 1%-át pedig társadalmi szervezeteknek, alapítványoknak és felsőoktatási intézményeknek. Tisztelettel tájékoztatjuk valamennyi kedves barátunkat, hogy 2016-ban a Dhammapada Alapítványnak magánszemélyek adójukból 141.206 Ft-ot ajánlottak fel.

Ebben az évben is a rendelkező nyilatkozaton alapítványok esetén a kedvezményezett adószámát kellett feltüntetni. A Dhammapada Alapítvány adószáma: 18252350-1-43. A rendelkező nyilatkozatot többféleképpen lehetett csatolni az adóbevalláshoz, ezért kérjük minden kedves barátunkat, hogy a jövőben is alaposan tájékozódjon a lehetőségekről, nehogy formai hiba miatt a felajánlás érvénytelenné váljék.

A rendelkezése csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, a borítékon pedig az Ön nevét, lakcímét és adóazonosító jelét pontosan tünteti fel. (A boríték csak egy nyilatkozatot tartalmazhat.) A nyilatkozatot tegye egy postai szabványméretű borítékba. A lezárt borítékot az előző évről szóló személyi jövedelemadó bevallásával együtt, azzal egy borítékban küldje meg az adóhivatalnak.

Ha személyi jövedelemadóját a munkáltatója számolja el, akkor a nyilatkozatát tartalmazó lezárt, a szükséges adatokkal ellátott borítékot a munkáltatójának adja át, aki azt az elszámolásról szóló adatszolgáltatással együtt továbbítja az adóhivatalnak.

Akinek a NAV készíti el az adóbevallását, az is rendelkezhet az 1+1%-os adófelajánlásról, hiszen ezt az adóhivatal nem teszi meg helyette! Ebben az esetben is a felhívásunk legalján megadott, a NAV megfelelő oldalára mutató hivatkozásban tájékozódhat a felajánlás „formájáról”.

Kedves Barátunk!

Ha Alapítványunk és vallási Közösségünk működésében megtestesülő céljainkkal azonosulni tudsz, tisztelj meg bizalmadat tükröző támogatásoddal. Ha családtagjaid, ismerőseid körében is találsz támogatókat, kérlek, ismertesd meg velük Alapítványunk adószámát. Ezúton is köszönjük, ha érdemesnek tartasz minket megtisztelő támogatásodra!

Az 1+1 %-os adófelajánlás formájáról és lehetőségéről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ezen oldalán lehet részletesen tájékozódni az 1+1 százalék „rovatban” – szinte legalul: https://www.nav.gov.hu/szja/szja